به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، او تاکيد کرد: براساس آمارها در حال حاضر ما در منطقه در رتبه پانزدهم هستيم و اميدوارم با حمايت مجلس و دولت تا آخر برنامه پنجم توسعه مقام دوم در منطقه را کسب کنيم.
وزير ارتباطات و فنآوري اطلاعات در ادامه تاکيد کرد: شبکه ملي اطلاعات تا سال ?? راهاندازي ميشود. اگر شما فنآوري امروز را با فنآوري شش ماه يا يک سال قبل مقايسه کنيد شاهد تحولات عظيم به وجود آمده خواهيد بود و من به شما قول مي دهم تا يک سال آينده با ايجاد تحولات زياد و کار در زمينه امنيت فضاي مجازي به جايگاه خوبي برسيم.
واعظي در ادامه درباره قبضهاي تلفن ثابت و همراه و مبالغي که گفته ميشد بيشتر گرفته شدهاند و تاکيد مخابرات برروي برگرداندن اين پولها تصريح کرد: درباره تعرفه شرکت مخابرات و تعهداتي که به مردم داده شده که تعرفهها بالا نرود و هم تلفن ثابت و هم همراه به ما قول دادهاند که مبالغ اضافه شده را به مردم برگردانند.
وي افزود: اين حق مردم است که بايد به مردم بازگردانده شود و اگر برنگردد ما ابزارهايي داريم که حق مردم داده شود.
وزير ارتباطات و فنآوري اطلاعات در ادامه درباره نقش مخابرات دراين زمينه گفت: ما بايد از نظر فني مسوولان شرکت مخابرات را درک کنيم، دوره در نظر گرفته شده در اين زمينه يک دوره دو ماهه است که از زماني که به ما قول دادهاند تا الان هنوز دو ماه نشده و در مورد وديعهها يک اختلاف نظر در شرکت مخابرات وجود دارد که ما اميدواريم مشکلات حل شود و ما به مردم اطلاع دهيم.
واعظي درباره شبکه ملي اطلاعات و شايعاتي مبني بر اين که اگر شبکه ملي اطلاعات راه اندازي شود دسترسي کاربران محدود ميشود، تاکيد کرد: اين شايعات درست نيست ما دو اينترنت در کشور نخواهيم داشت و با راه اندازي شبکه ملي اطلاعات آنچه که در داخل کشور ميزبانياش وجود دارد تامين ميشود.
وزير ارتباطات و فنآوري اطلاعات افزود: همه نيازمنديهاي ما در خارج نيست و ما در آينده با داشتن دولت الکترونيک ميتوانيم همه کارها را از طريق فضاي مجازي انجام دهيم. ممکن است در آينده ?? يا ?? درصد فعاليت شما در اينترنت مربوط به داخل کشور باشد.
واعظي تاکيد کرد: ما دو اينترنت واگذار نميکنيم و آنهايي که در داخل از شبکه ملي استفاده ميکنند سرعت بسيار بالايي خواهند داشت.
وزير ارتباطات و فنآوري اطلاعات در ادامه درباره مخالفتهاي صورت گرفته درباره شبکه ملي اطلاعات اظهار کرد: آنهايي که مخالفت ميکنند فکر ميکنند که با بوجود آمدن شبکه ملي اطلاعات شبکه اينترنت بين الملل قطع ميشود. در حالي که ما زيرساختي فراهم ميکنيم فقط مربوط به شبکه ملي اطلاعات نيست و زيرساختي است که براي توسعه کشور به کار ميرود.
وزير ارتباطات و فنآوري اطلاعات درباره نقش ICT و تاثير آن در توسعه کشور تصريح کرد: ما ICT را پيشران توسعه کشور مي دانيم به همين دليل پروژههاي مختلفي را طراحي و مقدمات کار را فراهم کرديم و به محض اين که بودجه تصويب شود ما پروژههاي در دست را عملياتي ميکنيم.
واعظي افزود: من اميدوارم در اواخر سال آينده ما شبکه پهناي باند بينالمللمان از ?? به ??? برسانيم؛ يعني ?? برابر بيشتر از حال حاضر. همچنين شبکه داخلي و پهناي باند داخلي ما ??? گيگابايت بر ثانيه بوده که بايد به حدود ???? گيگابايت بر ثانيه برسد.
وي در پاسخ به سوال خبرنگاري که چرا دولت با بودجه ???? ميليارد توماني وزارتخانه مخالفت کرد؟ پاسخ داد: ما بايد دولت را درک کنيم و آنچه که به بخش خصوصي قول داديم عملي شود چون اعتقاد داريم زمينه زيرساخت بايد براي سرمايهگذاري بيشتر بخش خصوصي فراهم شود.
وزير ارتباطات و فنآوري اطلاعات در پاسخ به سوال خبرنگاري درباره اينکه آيا طرحي براي افزايش پهناي باند وجود دارد؟ پاسخ داد: ما اول بايد با شرکت مخابرات جلسه مشترک داشته باشيم و بگوييم که ?? تا ?? درصد از پهناي باند بين الملل را به شما ارزان ميدهيم به اين شرط که بقيه هم کمک کنند تا اينترنتي که در اختيار مردم قرار ميگيرد ارزان باشد.
واعظي درباره کاهش فيلترينگ اظهار کرد: اصلا فيلترينگ در اختيار ما نيست؛ ما به دنبال اين هستيم که سيستمي وجود نداشته باشد که هر چيزي که دم دست است را فيلتر کنند بلکه ما به دنبال اين هستيم محتواي نامناسب فيلتر شود.
او درباره اميد به آينده کشور اظهار کرد: دولت يازدهم اميد دارد که کشور از همه ابعاد اعم از اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و سياسي پيشرفت کند و در زمينه اقتصادي و نگاه به توسعه آينده کشور وزارت ارتباطات و فنآوري اطلاعات نقش مهمي را ايفا ميکند.
وزير ارتباطات و فنآوري اطلاعات درباره خواسته مردم از اين وزارتخانه تاکيد کرد: چيزي که در ظاهر ما با آن روبرو هستيم اين است که مردم از ما خدمات و سرويس ميخواهند اما ما بايد به نقشي که ICT در زيرساخت کشور در آينده ميتواند ايفا کند توجه ويژه داشته باشيم.
واعظي افزود: در روستاها همه اينترنت مي خواهند. در گذشته روستاييان با يک خط تلفن که همگي بتوانند از آن استفاده کنند راضي ميشدند اما در حال حاضر اينترنت پرسرعت ميخواهند.
وي افزود: در حال حاضر يک وظيفه مهم داريم که مردم را راضي نگه داريم ولي وظيفه مهمتر ما اين است که زيرساختي را به وجود آوريم که به توسعه اقتصادي برسيم که در شان ملت ايران باشد.
وزير ارتباطات و فنآوري اطلاعات ادامه داد: قطعا در ارتباط با اين هدف مهم راهکاري در برنامه پنجم توسعه وجود دارد و ما مکلف به انجام آن هستيم. الان دو سال و هشت ماه از برنامه گذشته و ?? تا ?? درصد برنامه پيش رفته و ?? درصد آن باقي مانده که ما انجامش ميدهيم.
واعظي در ادامه تصريح کرد: ما بنا نداريم همه کارهاي باقيمانده را با امضاي قرارداد با شرکتهاي ديگر تمام کنيم بلکه وضعيت زيرساختهاي توسعهاي کشور را بايد بهبود بخشيم. ما در اين زمينه بايد علاوه بر اهداف کوتاه مدت، اهداف بلند مدت هم بايد داشته باشيم و نبايد به گونهاي سياست گذاري و انتخاب تکنولوژي کنيم که مجبور شويم دو سال ديگر آنها را تغيير دهيم.
وي با بيان اينکه ما حتما بايد در آينده متکي به خودمان باشيم و اين خط و سياست دولت است اظهار کرد: قطعا در وزارت ارتباطات قصد تصدي گري نداريم و بنا داريم زيرساختها را به وجود بياوريم و بقيه کارها را به بخش خصوصي بسپاريم.
واعظي افزود: دولت و بخش خصوصي مکمل هم هستند و زماني توليد اتفاق ميافتد که تحقيق را مورد توجه و حمايت قرار دهيم. ما زماني مي توانيم روي پاي خود بايستيم و بگوييم خودکفا شدهايم که متخصصان ما مستقل شوند.
وي اظهار کرد: بهترين فارغالتحصيلان ما در داخل و خارج از کشور کساني هستند که در پژوهشگاههاي مختلف به عنوان افراد برجسته شناخته شدهاند.
وزير ارتباطات و فنآوري اطلاعات در ادامه عامل پيشرفت در اين زمينه را در گام اول يک اجماع فکري دانست و اضافه کرد: ما بايد ديدگاههايمان را به هم نزديک کنيم و اين مساله با بحث و تبادل نظر صورت مي گيرد.
واعظي افزود: ما مي توانيم در اجرا مستقل و هماهنگ باشيم و شوراي عالي فضاي مجازي ميتواند درباره ديدگاهها و نظرات مطرح شده در اين جا جايگاه پيدا کند و ما بايد از نظر حقوقي و مقرراتي کارها را انجام دهيم.
وي در ادامه درباره جذب سرمايههاي داخلي تاکيد کرد: ما حتما بايد به گونهاي عمل کنيم که سرمايهگذاران داخلي را به سمت بخش ICT سوق دهيم. انتظاراتي که ازاين مجموعه وجود دارد اين است که ماحصل کار ما بايد به بهبود وضعيت زندگي مردم و ارتقاي کارآمدي، افزايش بهرهوري و ايجاد فرصتهاي شغلي ختم شود.
وزير ارتباطات و فنآوري اطلاعات در ادامه درباره توسعه اشتغال و نقش اين وزارتخانه در آن تاکيد کرد: در رشته ما فارغالتحصيلان زيادي وجود دارد که مي توانيم با ايجاد فرصتهاي شغلي مناسب برنامه اشتغال کشور را پيش ببريم.
وي افزود: برنامه دولت اين است که قبل از اين که شبکه ملي اطلاعات کامل شود با سرعت بيشتري روي به دولت الکترونيک کار کند. ما در ارتباط با پشتيباني و تسليحاتي که مي توانيم در اين بخشها بوجود آوريم همفکري ميکنيم. اگر وحدت و صميميت در اين جمع حفظ شد مي توانيم در جلسات مختلف از همه ايدهها استفاده کنيم.
وزير ارتباطات و فنآوري اطلاعات در پايان خاطرنشان کرد: اميدوارم بتوانيم عقب افتادگي در بخش ICT را با سرعت بيشتري جبران کنيم.